Sabayon 11 vydán

Před pár dny se objevilo další vydání Sabayonu tentokrát s číslovkou jedenáct. Obsahuje samozřejmě aktualizaci Linuxu a také spoustu aktualizací balíčků. Má nyní Linux Kernel 3.7 s BFQ iosched, GNOME 3.6.2, KDE 4.9.5 (bude aktualizován na 4.10.1 jakmile to bude možné), Xfce 4.10LibreOffice 3.6.3, kromě dalších balíčků které najdete v distribuci.
Obsahuje úplnou podporu EFI/UEFI a UEFI SecureBoot, skvěle vylepšenou podporu NVIDIA Optimus přes projekt BumblebeeMATE 1.4 pro ty, kterým chybí GNOME 2.x, a výběr MySQL esencí, obsahující i Google MySQL a MariaDB, až 14000 balíčků je nyní obsaženo v repozitářích pro každou architekturu a mnoho dalšího.

Rigo a Equo

Rigo byl vylepšen na základě zpětné vazby uživatelů a obsahuje mimo jiné nové zkratkové klávesy. Například Ctrl+F pro přepnutí do vyhledávacího řádku, Ctrl+M pro načtení nabídky předvoleb a Ctrl+P pro skok na oblast seznamu výsledků. Equo byl celý přepsán, jak již bylo anoncováno i když název příkazu zůstal stejný. Obsahuje některé nové vlastnosti a hlavně každý podpříkaz Equa má nyní podporu pro bash dokončování. Každý podpříkaz také získal své manuálové stránky. Ty se používají takto man equo-<název podpříkazu>